Lezing door Ruud Halink

Lezing door Ruud Halink  Ruud Halink

Presenteren van Shohin en alles wat daar bij hoort.

Bonsai 24 van 28Ondanks dat er problemen waren met de locatie, die overigens perfect opgelost werden door de beheerder van het I.V.N. lokaal, kunnen we terug zien op een zeer geslaagde avond.
Ruud Halink, vriend en ex cursist van Jos Lindelauf en oud lid van onze vereniging, gaf naar mijn bescheiden mening, een perfecte lezing over het presenteren van Shohin’s en alles wat daarbij hoort, een lezing die boeide van het begin tot het einde.

In heldere bewoording en met voorbeelden die overduidelijk waren, wist hij zijn toehoorders aan zich te binden. Ik kan me niet herinneren dat er ooit een spreker geweest is die het klaar speelde om de hele zaal aan het werk te zetten.
Met een leuke (kleine) opgave werd duidelijk gemaakt wat de elementaire richtlijnen zijn met betrekking tot het presenteren van Shohin, accent plantjes en alles wat daar bij hoort.

Ruud is dan ook niet voor niets een zeer gewaardeerd persoon, in onze Bonsai wereld. Niet alleen in het Franstalige gedeelte van België en in Frankrijk, maar ook ver daar buiten.
Als je Frankrijk mag vertegenwoordigen op Europees niveau, zegt dat meer dan genoeg. Ik ben in ieder geval heel erg blij dat ik deze mooie en leerzame lezing heb mogen bijwonen. Jammer dat twee derde van onze leden deze mening niet met mij delen en deze leerzame en gezellige avond aan hun neus voorbij hebben laten gaan.
Onze mentor vertelde mij, bij het naar huis gaan, nog dat hij met een zeer tevreden gevoel huiswaarts keerde en een van de mooiste, zo niet de mooiste, lezing van dit jaar had bijgewoond.
Nogmaals onze dank aan Dhr. Halink. Graag zullen we hem weer opnemen in het programma van 2015 en dat heeft hij overigens ook al toe gezegd.